Pages - Menu

Thursday, 8 October 2009

Laporan Debat UTHM

Bismillahirrahmanirrahim


Laporan Keputusan
Debat Piala Timbalan Naib Canselor,
Universiti Tun Hussein Onn , Malaysia.

Team IH [Islam Hidayah] 1 -

Menamatkan pertandingan dengan gelaran Naib Juara , apabila tewas di peringkat akhir dalam perlawanan menentang team kerajaan yang diwakili oleh Pelajar Tanpa Asrama [PTA], dari UTHM dengan juri 4-3 dan margin 2.24. Mereka berdebat dengan usul "Masalah Rumah Tangga : Orang Ketiga Penyelesaiannya." Namun, mereka tetap berbangga apabila Nadiyah Syahira Nordin, pendebat ketiga daripada team IH 1 , dinobatkan sebagai pendebat terbaik peringkat akhir.

Team Legend -

Menduduki tempat kelapan selepas tamat kesemua pusingan awal. Tidak berjaya memasuki peringkat separuh akhir, namun ini merupakan suatu percubaan yang baik memandangkan mereka masih baru dalam bidang ini. Pencapaian terbaik pasukan ini adalah apabila ketua pasukan mereka , Wan Ahmad Luqman Wan Ibrisam Fikry , berjaya menempatkan diri di ranking ke - 19 dalam ranking pendebat terbaik keseluruhan. Tahniah juga diucapkan.

Tahniah buat semua pendebat muda!
Semoga terus cemerlang dalam bidang perdebatan; bersama redha Allah!


Unit Informasi,
-Kelab De'PiKir SMIH 2009-

46 comments:

seilam said...

Mabruk.. Baju rasmi x masuk laporan ke?

MhMn said...

Huhuhu..
Isu sensitif nie..

mardhatillah said...

aii.melampau lah dia ni..
nk jugak ckp sntuh psaL tu.

erm,nway.
wan dpt no 19,najat yg 18.
terima kasih,,

lanun terlampau said...

wahhhh.
tahniah, omodetou gozaimasu, congratulation, felicitation!

seilam said...

Nnt gmbr mintak send dlm group blh?
Laporan dr setiap kumpulan sekali..

P/s: Sebnrnya ana pun bwk baju rasmi.. Hehehe..

Zan Hassan said...

Baju rasmi guna untuk apa?hoho-tahniah untuk semua masih banyak ruang untuk perbaiki diri

mardhatillah said...

oh,boleh boleh.
nanti lpas mukhym ana send,insyaAllah.

p/s: hahaha.nasib je tak kantoi mase kat uthm.hoho.. (",)

محمد خىر said...

wah..skrg da de team LEGEND eh..bgs2..tahniah buat sume..

Najat N :) said...

haha .

mau nye berguling bile dpt taw yg seilam pun bwk bju rasmi .

oho . team legend~ yg lawak habesan .

seilam said...

Ya Allah..
X elok gelakkan org..
Manusia mana x buat silap:p

mardhatillah said...

eh eh.
macamlahh dia tak gelakkan org.
adush! :P

abir said...

aik, guna nama Legend?
bgs!

Najat N :) said...

haha ,

entah hape hape entah~
dia gelakkan orang lagi dahsyat tue ,
pastu seboleh boleh lah kn na btaw sume org . -__-"

seilam said...

Abir: jgn lupa janji legend.. Ana tuntut nnt..

Pasal baju batik tu, udah2 la tu..
Jgn jadikan blog ni medan penyebaran fitnah..

Igt apa coach auzan dah ckp, try cari posisi baru..

mardhatillah said...

pasal baju batik,
medan penyebaran fitnah?
ahahahah.

posisi baru,
saya 3rd speaker?
fuh,sesak nafass dibuatnye..

Najat N :) said...

najat nasharuddin sedang membayangkan dirinya menjadi 1st speaker and 3rd speaker ..


tiba tiba ..

najat nasharuddin pengsan >.<

wan aBdul rahMan b wan ibrisam fikry said...
This comment has been removed by the author.
wan aBdul rahMan b wan ibrisam fikry said...

Abir,nampaknye kmpln Legend dah makin popular,dah ni(Wan Ahmad Luqman)

seilam said...

Hahaha..
Ni baru patut berguling baca..
X boleh blah comment wan..
Hanif, buat debat nnt usul die legend wajar dibubarkan..
Huhuhu..

P/s: bacalah comment wan dgn m'bayangkan muka die..

abir said...

seilam:ana wakil Legend nak tuntut ganjaran kalau janji itu terkota

wan:btol!tgkla sape yg tubuhkan...

mardhatillah said...

hahaha.
legend and ahlinya plus jurulatihnya memang pandai buat orang berguling sampai mati.opss.

legend wajar dibubarkan?
mau mengamuk ahli-ahli legend bila usul tu keluar..

p/s:tak boleh nak bayangkan coz asyik berguling jerk..pening~

wan aBdul rahMan b wan ibrisam fikry said...

x pe,x lame lagi kmpln Legend akn lbh berjaya dari kmpln Islam Hidayah 1,AllahuAkbar!(Wan Ahmad luqman)

mardhatillah said...

doaku mengiringi usaha kalian semua..aamiin.AllahuAkbar!

seilam said...

wan: berjaya apa? berjaya sampai kolej dulu ke berjaya debat? hahaha..

Ana tunggu nnt.. gmbr kita buat deal tu ada lagi.. Nta dah x blh delete..

P/s: legend, kan abg auzan ada pesan mintak antum tulis ape yang antum dapat kat uthm.. postkan apa yg antum tulis ke group..

Najat N :) said...

hahaha ,

membayangkan muka wan ..

*guling* hahaha , ntah hape hape ntah wan .

iAllah , legend boleh jadi lagi terer islam H 1 :D

Najat N :) said...
This comment has been removed by the author.
Najat N :) said...
This comment has been removed by the author.
mardhatillah said...

eh,selam.
gmbar yg ade pd anta..
ana nk boleh?

Najat N :) said...

pastu pass kn kt ana rai yee .

Najat N :) said...
This comment has been removed by the author.
mardhatillah said...

hype.no prob!

seilam said...

ana x kata pun ana ada gambar..
dah nak main pass2..

P/s: ana ada 1 je.. dah upload kat group..

Najat N :) said...

haha . oke oke , tade aa , tengok cm banyak jee nta tgkp gmbr .

mardhatillah said...

oh,ok.fine~
ok..

p/s:suke sangat p/s..lala.

wan aBdul rahMan b wan ibrisam fikry said...

Eh, Legend kan slalu tepati jnji....jgn risau(Wan Ahmad Luqman)

mardhatillah said...

yelah tu wan..
wan,bagi ana emel nta.
nk invite jd member depikir group.

wan aBdul rahMan b wan ibrisam fikry said...

eh,tapi ni e-mail abg ana,ana x de e-mail(Wan Ahmad Luqman)

mardhatillah said...

erm.
buatlah emel.
senang sikit.
:D

abir said...

wan,nampaknya Legend dah makin ramai peminat dan jumlahnya lbh banyak dari Hidayah 1 punye peminat.

mardhatillah said...

riak itu syirik kecill.
harap maklum.
terima kasih :)

wan aBdul rahMan b wan ibrisam fikry said...

x lah,mane ade riak,ckp je

mardhatillah said...
This comment has been removed by the author.
abir said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

haii..
da mengarut-ngarut dah kt sini..
cukup2 la tu..
tau la sume pendebat, tp nk brbicara tu agak2 lahh. sbg pndebat spatutnya ntum sume tau ap yg wajar dbicarakn..
klu bleh bicara itu biarla brmnfaat..kata "bicara bermakna penuh hikmah", tp ni dah mcm...(smbungla sndri)

skian saje. smoga brjaya mjadi pndebat y brhikmah bicaranya..

Anonymous said...

-menyokong anonymous di atas.

nampaknya junior masih perlukan bimbingan.

...terutamanya dalam memahami erti bicara bermakna penuh hikmah!

sekian.

mardhatillah said...
This comment has been removed by the author.